Quina es la quantitat d’aigua recomanable?

Percentatge d’aigua corporal ideal

La recomanació general d’ingesta diària és de dos litres de líquid al dia, repartits entre aigua i altres begudes que contenen aigua com sucs, refrescos, brous, sopes, infusions, etc. A més, els aliments frescos, fruites i verdures principalment, també contenen molta aigua.

La recomanació d’aquests dos litres (uns 8 gots d’aigua) variarà segons alguns factors determinants com la climatologia o l’activitat física. Així doncs, necessita consumir la mateixa quantitat una persona sedentària que visqui a 21 graus que un esportista que entreni a 30 graus. Ja t’hem parlat de la hidratació en l’esport ho recordes?

Per això, els experts recomanen que els homes que practiquen esport o la vida és activa, han de beure fins a 13 gots, i una dona en les mateixes condicions hauria de beure 9 gots o el que és el mateix 2,2 litres. D’aquesta manera, el percentatge ideal en homes estarà entre 50 i 65% i el de les dones entre 45 i 60%.

Beure molta aigua és dolent

Els excessos sempre són dolents i beure aigua sense control pot també tenir conseqüències negatives en el teu organisme:

Pot interrompre el son a la necessitat de buidar la bufeta.
Pot produir hiperhidrosi o sudoració extrema i problemes dermatològics derivats.
Pot produir problemes
Pot produir mals de cap per edema en les cèl·lules cerebrals.
Hiponatrèmia per dèficit de sodi que causa vòmits, fatiga, marejos, etc.
Dèficit de potassi i com a conseqüència, problemes musculars.
Males digestions perquè es dilueixen els sucs gàstrics.
Es diu que quan sents set és que fa almenys 30 minuts que hauries d’haver begut. No t’atabalis. Ningú es deshidrata en situacions normals. Segueix aquest consell: Beu un got d’aigua abans d’esmorzar, dues al llarg del matí (una ampolleta a la feina), dos gots en el menjar (o un got i una infusió), dos a la tarda (un pot ser un cafè o l’ampolleta que beus al gimnàs) i un altre amb el sopar. Veus com no és tan difícil?

 

Please follow and like us:

Leave a Comment

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow us
Follow by Email
Facebook
Facebook
G+
G+
http://blog.lubndub.com/2018/05/01/quina-es-la-quantitat-daigua-recomanable">
Instagram